Aandoening van de spieren

Aandoening van de aanhechting van de spier “musculus peroneus brevis” (insertietendopathie musculus peroneus brevis) aanhechting spier Pijn aan de buitenzijde van de voet t.h.v. de uitstulping aan het begin van het kleine middenvoetsbeentje (tuberositas os metatarsale 5). Opheffen van de oorzaak (meestal naar buiten staan (varusstand) van de voet) door podotherapeutische zolen.
Aandoening van de aanhechting van de spier “musculus tibialis anterior” (insertietendopathie musculus tibialis anterior)
musculus tibias
Pijn bij de aanhechting van de desbetreffende pees t.h.v. het begin van het “os naviculare” (botstuk aan de binnenzijde van de middenvoet). Soms gepaard met zwelling, roodheid en warmte. Opheffen van de oorzaak (meestal het te veel naar binnen kantelen van de middenvoet (overpronatie tarsale complex) al dan niet gepaard met het naar binnen staan van het hielbeen (calcaneovalgus) door tapen en/of correctiezolen.
Aandoening van de aanhechting van de spier “musculus tibialis posterior” (insertietendopathie musculus tibialis posterior) tibiales posterior Pijn bij de aanhechting van de desbetreffende pees t.h.v. het begin van het “os naviculare” (botstuk aan de binnenzijde van de middenvoet). Soms gepaard met zwelling, roodheid en warmte. Opheffen van de oorzaak (meestal het te veel naar binnen kantelen van de middenvoet (overpronatie tarsale complex) al dan niet gepaard met het naar binnen staan van het hielbeen (calcaneovalgus) door tapen en/of correctiezolen.
Schuiven naar boven